I. éves alapszintű kézműves tanfolyam a VMF székházában – 2014. szeptemberétől

tanfolyam2014 elején újra meghirdettük a 140 órás kézművesképző tanfolyamot kezdők számára.  Több népszerűsítő és tájékoztató jellegű előadást követően április 26-án  a VMF székházában tartottuk meg azt a találkozót, melyen tanfolyamunkat részletesen bemutattuk az érdeklődők számára.

A jelentkezések alapján népi fazekasság és szövő szakágban szeptemberben indult el a tanfolyam, mely az előrelátottak szerint 2015. augusztusában fejeződik be. A terveknek megfelelően havi rendszerességgel hétvégenként kerül sor a képzésre. A tizedik találkozás után, záróvizsgát tehet a tanuló. A sikeres vizsgatételt (elmélet és gyakorlat), tanúsítvány igazolja, mely által jogot szerez a tanuló a második évre való iratkozáshoz.

 tanfolyam 2A két szakágban összesen tizenhárom fő vesz részt a tanfolyamon Vajdaság öt helységéből: Szabadka, Topolya, Zenta, Bácskossuthfalva, Magyarcsernye, ill. Ásotthalomról.

 Az előadások a VMF székházában (Szabadka, Dózsa György u. 17.) folynak, az itt berendezett tanműhelyekben és pedagógiai segédeszközökkel felszerelt tantermekben.

Támogatók:

Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. a Szekeres László Alapítvánnyal eggyütműködve

Szabdkai Önkormányzat