Díjak

Bartók Béla-emlékdíj

http://www.magyarszo.com/fex.page:2010-10-18_Zentan_atadtak_a_Magyar_Muveszetert_Dijat.xhtml

Zentán átadták a Magyar Művészetért Díjat

Huszonötödször rendezték meg a gálaműsort, amelyet mindig abban a régióban tartanak, ahol a legtöbb díjazott van. Ez alkalommal a Délvidéket érte ez a megtiszteltetés. Zentán, a Művelődési Házban Gubcsi Lajos a kuratórium nevében átadta a kitüntetetteknek a Magyar Művészetért Díjat és az időközben mellette létrehozott történelmi személyekről és művészekről elnevezett más elismeréseket.

Magyar Művészetért Díjban részesült Bálint Zoltán és Bicskei Zoltán (Nagy József Regionális Kreatív Műhely, Magyarkanizsa), Erdélyi János és Vitézy László filmrendező, Kaiser Ottó fotográfus, Mihály Árpád szobrászművész, Oberfrank Pál színművész, a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház, Verebes Ernő zeneszerző és Bognár Szilvi népdalénekes.

Árpád fejedelem-díjban Teleki Júliát, az 1944/45-ös csúrogi magyar mártírok emlékének őrzőjét és az Észak-bácskai Cserkészszövetségetrészesítették. A Bartók Béla-emlékdíjat a Vajdasági Magyar Folklórközpontnak, a Kodály Zoltán-emlékdíjat pedig a Vajdasági Magyar Művelődési Intézetnekadták át. Gubcsi Lajos Ex Libris Díját a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karnak, az újvidéki Bölcsészettudományi Kar Magyar Tanszékének és Kobzos Kiss Tamás előadóművésznek, zenepedagógusnak ítélték oda.

A péntek este megtartott ünnepi műsorban a világhírű Kodály-vonósnégyes, Oberfrank Pál színművész, Bognár Szilvi népdalénekes és Kobzos Kiss Tamás előadóművész lépett fel. Az est házigazdája Gubcsi Lajos, a Magyar Művészetért Díj kuratóriumának elnöke volt.

GRÁNÁTALMA DÍJ